Taustaa

Blogini kertoo sateenkaarilurieni Kukan ja Wallen pesinnästä

Kukka (naaras) Walle (koiras) ovat Sateenkaarilureja (Trichoglossus Heamatodus). Kummatkin ovat tulleet minulle nuorina, vielä mustanokkaisena Ruotsista. Kukka on 9-10 vuotias ja Walle on syntynyt -08 alku vuodesta. Linnut asuvat yläkertamme lintuhuoneessa aviaariossa. Huoneessa on myös Siniotsa Amatsonimme Muru ja Lilo. Lureilla on aviaariossaan pesäpönttö johon Kukka on aiempina vuosina häkissä asuessaan muninut, mutta nykyään se ei käy, vaan Kukka munii lattialle pellava kuivikkeiden päälle. Olen yrittänyt muutella pöntön paikkaa, mutta se ei ole tehnyt siittä yhtään kiinnostavampaa. Huoneessa on myös valvonta kamera jonka avulla voimme seurata pesimistä alakerran tietokoneelta häiritsemättä lintuja.



5.11.2010

Linnuilla oli taas kovasti virtaa kun lennätin niitä yläkerrassa. Viiru lensi päin kattoikkunaakin kaksi kertaa. No, ehkäpä se oppi ettei siittä pääse läpi. Aina kun päästän Lurit aviaariosta, minun on koko ajan seurattava niitä Lilon ( Amatsoni ) varalta. Lilo ei voi sietää varsinkaan Wallea ja poikasienkin päälle se kävisi jos voisi. Ennen Wallen saapumista Kukka ja Lilo olivat aina yhdessä. Kun Walle sitten saapui Lilo menetti Kukan Wallelle ja varmaan tästä syystä Lilo ei voi sietää Wallea ja poikasia.
Vaarana lennättämisessä on vain se, että kun Lurit välillä menevät kiipeilemään Amatsonien aviaariota pitkin Lilo voi purra. Jos Lilo hyökkää suihkautan suihkupullolla vesisuihkun sitä kohti jolloin se lopettaa hyökkäyksen. Välillä näyttäisi siltä että toinen Amatsonimme Muru paimentaisi Lilon toiseen nurkkaan ettei Lilo pääse hyökkäämään. Tiedä sitten..?

Tässä vielä kuva ajalta kun Lilo ja Kukka olivat kaveruksia.